Louis Vuitton

Puslapiai

2011 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

Rūkymas >:D


Sveiki gyvi/negyvi :DD Niu va krč sugalvojau parašyti, labai populiaria tema, kuria visiems pisa į galva mokytojai, tevai draugai ir t.t. Nu krč "Davai davai parūkom" :DDD Okei karoč, tema yra apie rūkyma, tai ir pradėsiu nuo to kas būna nuo jo, nors ir taip visi jūs žinot ir šiaip apie visa ta jo sudėtį ir t.t. Tei vuoh. 
Tabako dūmuose yra 4000 cheminių junginių. Svarbiausios tabako dūmų kenksmingos medžiagos yra:
  Nikotinas – lengvai į kraujotaką patenkanti toksinė medžiaga, kuri stipriai veikia nervų sistemą. Jis skatina kraujagyslių spazmus ir pagreitina aterosklerozės atsiradimą. Svarbiausia yra tai, kad nikotinas sukelia priklausomybę.  ( man sukėlė ;s) Pastaraisiais metais daugelyje
šalių atlikti tyrimai neabejotinai įrodė, kad rūkymas skatina įvairių ligų atsiradimą, greitina organizmo senėjimą. Rūkančiųjų mirtingumas didesnis, negu nerūkančiųjų: surūkantieji po vieną pakelį per dieną gyvena 5,5 metų trumpiau, o surūkantieji po 2 pakelius ir daugiau, gyvena vidutiniškai 8-9 metais trumpiau už nerūkančius. Rūkanti moteris savo gyvenimą sutrumpina net ketvirtadaliu.(Nu nx ) Rūkymas labiausiai pakenkia kvėpavimo sistemai. Dauguma rūkančiųjų skundžiasi rytiniu kosuliu, skrepliavimu. Dažniausia rūkorių liga - lėtinis bronchitas. Ligos eiga lėta, ir rūkantieji taip pripranta prie minėtų požymių, jog visai nekreipia į juos dėmesio. Tuo tarpu, vystantis lėtiniam bronchitui, rūkoriai anksti tampa invalidai. Miršta nuo 6-15 kartu dažniau negu nerūkantieji. ( :ooo ) Jau XVIII amžiaus pabaigoje buvo pradėta kalbėti, kad rūkymas gali būti vėžio priežastimi. 1950 metais buvo paskelbta. kad cigarečių rūkymas sukelia plaučių vėžį. Nustatyta, kad rūkantieji plaučiu vėžiu serga keliolika kartų dažniau negu nerūkantieji. Lietuvoje šiuo vėžiu kasmet suserga apie 1500 žmonių. Vis dažniau juo serga vyrai. Daugiau kaip 90% sergančiųjų plaučių vėžiu rūkė . Rūkymas yra susijęs ir su sergamumu kitų lokalizacijų vėžiais - lūpos, liežuvio, burnos ertmės, stemplės, ryklės, gerklų, šlapimo pūslės bei gimdos kaklelio.
Nikotinas ir smalkės - medžiagos, esančios tabako dūmuose, sukelia kraujagyslių spazmus, todėl blogėja širdies raumens aprūpinimas deguonimi, skatinama aterosklerozė. Todėl rūkantieji 3-5 kartus dažniau serga miokardo infarktu. Kuo anksčiau pradedama rūkyti ir kuo daugiau surūkoma cigarečių, tuo greičiau pasensta kraujagyslės.

Tei vah kaip žiauriai tas rūkymas mus veikia ;s Va dar kaip tik prisiminiau šiandienos įvyki xDDD Krč buvo geografija septinta pamoka ir pertrauka, nu ir klasiokai nuvarė parukyt už kampo ir aš su jais ir dar su klasioke, nu nuvarėm, ten puse šaikos susirinko, nu ir rūkom, parūkom ir pasirodo jau kokias dvi minutės kaip pamoka prasidėjus, o mes ten negirdėjom nko, nu tj mes su klasioke ir vienu klasioku bėgom į šulia, nes kitiem tai px ta mokykla neina į pam px jiems xD Nu ir parvarom mes ir jau sėdi visi nu atvarau aš į suola klasiokė sako "Papūsk" nu nakui galvoju papučiau, ta kai morala skaityt pradėjo, kad gadinam savo gyvenimus ir t.t. Mokytoja irgi užuode sako tipo dabar visus apuostyti ir skambinti tėvams ar kitam kartui, tj visa klasė šaukia apuostyti, o mes tryse ar keturiese NEEE xDD Nu ir px ačiū dievui neapuoste :D Tj prasisukom šiaip taip. Bet čj dabr mesiu rukyt, nes pati kai pagalvoju apie tuos faking rukymo požymius, ir t.t. Galvju nko gero nebus, dar infarktas ištiks xDD Krč žmogiukai nerukykit niekados gyvenime, nu nebent kai pilnamečiai būsit :DDD Nes pakenksit sau negyvai, va man jau pačiai duria širdy nžn dėl ko ir gerkle skauda :x So va taip...Tokia temele šiandien iš manes, nes reik pamokas ruošt ir ieškoti intike gitaros pigios, gal kas turite ir parduodate papigiai rašykit man iškart,btw elektrine, ne akusine :D Dar nx jei kas mano fb turit galite užlaikinti postą viena kur rašiau apie tai kad jei surenku dvim laikų metu rukyt :DDD Soo pagelbekit mane :d Tei vuoh. Dwj beibeih ;***



2 komentarai:

Viktorija. rašė...

blet Robe,bus tau rukyt ;DDD

Anonimiškas rašė...

Bus bus =DDDD